10+1 κορυφαία tips για καλύτερο σεξ σε συνθήκες κοινωνικού περιορισμού

ΕΝΟΤΗΤΕΣ


  Η νέα πραγματικότητα της πανδημίας COVID-19 με κοινωνική αποστασιοποίηση (social distancing), περιορισμό δραστηριοτήτων και εγκλεισμό στο σπίτι έχει αλλάξει δραστικά τη ζωή σας. Μένετε και δουλεύετε στο σπίτι, έχοντας πολύ ελεύθερο χρόνο με τη σύντροφό σας και ψάχνοντας τρόπους για να τον ξοδέψετε.

  Ξεμείνατε από ιδέες; Τί θα λέγατε για περισσότερο, απολαυστικό, αναζωογονητικό σεξ; Διαβάστε τα 10 κορυφαία tips για καλύτερο σεξ για να απογειώσετε τη σεξουαλική σας ζωή εν μέσω καραντίνας και να απολαύσετε όσο ποτέ άλλοτε την ερωτική σας εμπειρία.

  1. Μείνετε ενεργοί

  Η αερόβια άσκηση (cardio) είναι πάρα πολύ σημαντική για την υγεία. Η σεξουαλική δραστηριότητα είναι ένα μικρό τεστ κοπώσεως, όπου αυξάνονται οι καρδιακοί παλμοί και η αρτηριακή πίεση. Η άσκηση βελτιώνει σημαντικά τη λειτουργία της καρδιάς και των αγγείων μας, επιτρέποντας την καλύτερη κυκλοφορία του αίματος και βελτιώνοντας την αντοχή και τη διάρκεια στο σεξ.

  Τριάντα λεπτά έντονης αερόβιας άσκησης με έντονη εφίδρωση, όπως τρέξιμο και κολύμπι, μπορεί επιπλέον να βοηθήσουν και στη βελτίωση της ερωτικής διάθεσης ανεβάζοντας τα επίπεδα της τεστοστερόνης.

  2. Τρώτε επιλεγμένα φρούτα και λαχανικά

  Συγκεκριμένες τροφές μπορεί να βελτιώσουν την κυκλοφορία του αίματος όπως:

  · Κρεμμύδια και σκόρδα. Μπορεί η μυρωδιά της ανάσας μας να γίνεται άσχημη όταν τα τρώμε, αλλά η ροή του αίματος στο σώμα μας καλυτερεύει.

  · Μπανάνες. Πλούσιες σε κάλιο, οι μπανάνες μπορεί να βοηθήσουν τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης, βοηθώντας την καλύτερη αιμάτωση του πέους και τις ερωτικές επιδόσεις.

  · Καυτερές πιπεριές. Οι καυτερές και πικάντικες τροφές βοηθούν τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και την υγεία του τοιχώματος των αγγείων. Χρειάζεται όμως προσοχή σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα προστάτη, στομάχου ή εντέρου.

  3. Καταναλώστε τροφές πλούσιες σε καλά λιπαρά και βιταμίνες

  Υπάρχουν διάφορες τροφές που βοηθούν ιδιαίτερα την καρδιαγγειακή υγεία και την καλύτερη αιμάτωση:

  · Σολωμός, τόνος, αβοκάντο, ελαιόλαδο. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε ω-3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία της καρδιάς και των αγγείων.

  · Χοιρινό, φυστίκια, φασολάκια. Οι τροφές αυτές είναι πλούσιες σε βιταμίνη Β1, που βοηθά την νευρική αγωγιμότητα ώστε να μεταφέρονται καλύτερα τα νευρικά ερεθίσματα από και προς το πέος.

  · Αυγά. Τα αυγά είναι πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β και συμβάλλουν στην ορμονική εξισορρόπηση του σώματος. Επίσης βοηθούν στην ελάττωση του στρες, που συχνά αναστέλλει τη σεξουαλική λειτουργία.

  4. Μειώστε το στρες

  Το στρες είναι καταστροφικό για τη σεξουαλική ζωή και τη γενικότερη υγεία του ανθρώπου. Αναστέλλει σημαντικά την ερωτική επιθυμία και διάθεση. Βλάπτει την καρδιά και τα αγγεία, αυξάνοντας τους καρδιακούς χτύπους και την πίεση του αίματος.

  Η επίτευξη της στύσης παρεμποδίζεται, όπως επίσης και ο οργασμός. Τα στρεσαρισμένα άτομα συχνά καταφεύγουν σε ανθυγιεινές έξεις, όπως το κάπνισμα και το ποτό.

  Η άσκηση και η καλή φυσική κατάσταση βοηθούν πάρα πολύ στον έλεγχο του στρες. Επίσης η καλή επικοινωνία με τη σύντροφο ή τη σύζυγο, ελαττώνει το άγχος και ενδυναμώνει τη σχέση του ζευγαριού. Η συμβουλή ενός ειδικού ψυχολόγου ή ψυχιάτρου μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαχείριση του στρες και των ψυχογενών σεξουαλικών διαταραχών.

  5. Αλλάξτε τις κακές συνήθειες

  Όπως προαναφέρθηκε, όταν χαλαρώνουμε καπνίζοντας ή πίνοντας αλκοολούχα ποτά σε καθημερινή βάση βλάπτουμε σοβαρά την υγεία. Το κάπνισμα προκαλεί αγγειοσυστολή και μειώνει την αιμάτωση του πέους και των υπολοίπων οργάνων του σώματος.

  Η διακοπή καπνίσματος, ή η σοβαρή μείωση σε λιγότερα από 10 τσιγάρα την ημέρα, έχει μια άμεση θετική επίδραση στην κυκλοφορία του αίματος που μεγιστοποιείται περίπου μέσα σε 6 μήνες.

  Η κατανάλωση μικρής ποσότητας κόκκινου κρασιού, περίπου 1 ποτήρι την ημέρα, δεν κάνει κακό στην υγεία, αλλά μπορεί να βοηθήσει τη σεξουαλική μας ζωή. Ωστόσο, η υπερκατανάλωση αλκοόλ και ιδιαίτερα σκληρών ποτών μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ηπατικά προβλήματα και να επηρεάσει αρνητικά την σεξουαλική διάθεση και στύση του άνδρα.

  Η ένταξη της αερόβιας άσκησης στην καθημερινή ρουτίνα και η υγιεινή διατροφή μας κάνει λιγότερο εξαρτημένους από φαινομενικά «χαλαρωτικές» συνήθειες, που όμως επιβαρύνουν σοβαρά την υγεία.

  6. Εκτεθείτε στον ήλιο

  Η έκθεση στο ηλιακό φως έχει ωφέλιμα αποτελέσματα. Ο ήλιος μειώνει την παραγωγή μελατονίνης στο ανθρώπινο σώμα. Η μελατονίνη μας βοηθά να κοιμηθούμε, αλλά ταυτόχρονα μειώνει τις σεξουαλικές ορμές. Έτσι λοιπόν η μείωση της μελατονίνης, οδηγεί σε αύξηση της ερωτικής μας επιθυμίας.

  Ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, όπου τα επίπεδα μελατονίνης είναι υψηλότερα, η ηλιοθεραπεία στο μπαλκόνι όταν ο ήλιος λάμπει βοηθά να βελτιώσουμε την ερωτική μας διάθεση. Επιπλέον, ο ήλιος ενεργοποιεί τη βιταμίνη D που λαμβάνουμε με τη διατροφή. Η βιταμίνη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την καρδιαγγειακή μας υγεία. Χαμηλά επίπεδα της ενεργοποιημένης βιταμίνης D (25-υδροξυβιταμίνης D3) έχουν συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο υπέρτασης και αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων.

  7. Αγγίξτε το σώμα σας

  Η αυτοϊκανοποίηση δεν είναι κάτι κακό, αντίθετα μπορεί να ωφελήσει διάφορους τομείς της σεξουαλικής ζωής. Στην περίοδο της καραντίνας μπορεί να είναι και η μοναδική διέξοδος εκτόνωσης των ερωτικών ορμών, καθώς δεν υπάρχει η δυνατότητα νέων γνωριμιών και φλερτ.

  Ο αυνανισμός μπορεί να βοηθήσει τον άνδρα να έχει μεγαλύτερη διάρκεια στη σεξουαλική πράξη. Ωστόσο δε θα πρέπει να γίνεται βίαια και βεβιασμένα, ούτε με τρόπο εμμονικό και ψυχαναγκαστικό.

  Επιπλέον, η τακτική εκσπερμάτιση βοηθά την υγεία του προστάτη, μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη σε μεγαλύτερη ηλικία.

  Η εκσπερμάτιση συμβάλλει στη βελτίωση της διάθεσης και τη μείωση του άγχους λόγω απελευθέρωσης ουσιών στο σώμα που έχουν ευφορικές και χαλαρωτικές ιδιότητες.

  8. Ασχοληθείτε με τη σύντροφό σας

  Χρειάζονται δύο για να χορέψουν τανγκό! Δίνοντας την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στις ανάγκες και επιθυμίες της συντρόφου μας, μπορούμε να κάνουμε την ερωτική εμπειρία πιο ευχάριστη και ηδονική. Ο σεξουαλικός ερεθισμός μπορεί να αυξηθεί όταν ασχολούμαστε με το σώμα του άλλου, αλλά και να βοηθηθεί ο έλεγχος του σε περιπτώσεις πρόωρης ή πολύ γρήγορης εκσπερμάτισης.

  Αξιοποιείστε τον περισσότερο χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, προκειμένου να ανακαλύψετε νέες πτυχές της σεξουαλικής εμπειρίας, δοκιμάζοντας νέες πρακτικές και υλοποιώντας φαντασιώσεις.

  9. Αποφύγετε την υπερφαγία

  Η συνεχής παραμονή μέσα στο σπίτι αναμφίβολα αυξάνει τις επιδρομές στο ψυγείο. Η εξερεύνηση των μαγειρικών μας δυνατοτήτων, αλλά και η περιορισμένη κίνηση και άσκηση, μπορούν εύκολα να μας φορτώσουν με αρκετά περιττά κιλά.

  Είναι καλό να προσέχουμε την ποσότητα του φαγητού που καταναλώνουμε, τρώγοντας συχνά και λίγο, αλλά και αποφεύγοντας την κατανάλωση φαγητού το βράδυ. Είναι επίσης σημαντικό να πίνουμε τουλάχιστον ενάμιση λίτρο νερό την ημέρα, ώστε να γίνεται σωστά η πέψη των τροφών και ο μεταβολισμός τους.

  10. Ζητήστε τη βοήθεια του Ανδρολόγου, αν έχετε πρόβλημα στύσης

  Αν είστε πάνω από 40 ετών και αντιμετωπίζετε πρόβλημα στο να επιτύχετε και να διατηρήσετε τη στύση σας, θα πρέπει να επισκεφτείτε άμεσα έναν ειδικό Ανδρολόγο. Η στύση είναι ο καθρέφτης της καρδιαγγειακής υγείας του άνδρα, δεδομένου ότι το πέος ουσιαστικά συμπεριφέρεται σαν αγγείο. Ένα πρόβλημα στη στύση κατά 80% οφείλεται σε φθορά και δυσλειτουργία των αγγείων του πέους και μπορεί να επιπλακεί από σοβαρότερα προβλήματα στην καρδιά και τα αγγεία μέσα στα επόμενα 3-5 χρόνια.

  Ο Ουρολόγος-Ανδρολόγος είναι ο ειδικός ιατρός που μπορεί να διαγνώσει σωστά τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας και να προσφέρει την κατάλληλη θεραπεία . Η φθορά και εκφύλιση των αγγείων του πέους μπορεί πλέον να αντιμετωπιστεί ανώδυνα και αποτελεσματικά με αναγεννητικές-αγγειογενετικές θεραπείες όπως τα κρουστικά κύματα χαμηλής έντασης , αλλά και ενέσιμους αναπλαστικούς παράγοντες (PRP, βλαστοκύτταρα).

  Και κάτι τελευταίο. Μην ξεχνάτε να κοιμάστε τουλάχιστον 6-8 ώρες καθημερινά. Η τηλεόραση και ο υπολογιστής πρέπει να κλείνουν τουλάχιστον 1 ώρα πριν κοιμηθείτε, ώστε να αποφορτίζεται ο εγκέφαλος και να κάνετε έναν ήσυχο ύπνο. Οι πρωινές στύσεις αλλά και η ερωτική διάθεση αυξάνουν κατακόρυφα μετά από έναν ξεκούραστο ύπνο, που σας αναζωογονεί και σας γεμίζει με ενέργεια για τη μέρα που ξεκινά.

  ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
  ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ