6+1 Μύθοι και Αλήθειες για την Πρόωρη Εκσπερμάτιση

Η Πρόωρη Εκσπερμάτιση (ΠΕ) θεωρείται η πιο συχνή σεξουαλική διαταραχή του άνδρα. Παρ’όλο που αποτελεί μία συχνή κατάσταση καθώς συναντάται στο 31% του ανδρικού πληθυσμού παγκοσμίως στις ηλικίες μεταξύ 18-59 ετών, οι άνδρες μοιάζουν απρόθυμοι να τη συζητήσουν με τον ειδικό Ανδρολόγο.

Επιπλέον, μεγαλώσαμε πιστεύοντας κάποια πράγματα τα οποία με τα χρόνια παγιώθηκαν και θεωρούνται πλέον αληθινά, όπως π.χ πως η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι καθαρά ψυχολογικό πρόβλημαΑνακρίβειες δηλαδή που οδηγούν τον ασθενή σε λάθος συμπεράσματα, αλλά και τον απομακρύνουν ή τον αποθαρρύνουν από το να αναζητήσει λύση και θεραπεία.

O Χειρουργός Ουρολόγος-Ανδρολόγος Δρ Ιωάννης Ζούμπος, καταρρίπτει τους 7 πιο βασικούς μύθους και μας ενημερώνει σχετικά με το τι ισχύει στην πραγματικότητα.

7 Μύθοι για την πρόωρη εκσπερμάτιση βρίσκουν τις αλήθειες τους

ΜΥΘΟΣ 1

Μύθος: Δεν μπορούμε να ελέγξουμε την εκσπερμάτιση.
Αλήθεια: Όπως μαθαίνουμε να ελέγχουμε την ούρησή μας σε μικρή ηλικία, έτσι μαθαίνουμε να κοντρολάρουμε και την εκσπερμάτισή μας. Ο έλεγχος που αποκτάται συνεχίζεται για την υπόλοιπη ζωή.

ΜΥΘΟΣ 2

Μύθος: Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι καθαρά ψυχολογικό πρόβλημα.
Αλήθεια: Σε αρκετές περιπτώσεις υπάρχουν ψυχοκοινωνικές πτυχές της πρόωρης εκσπερμάτισης, αλλά στην πλειονότητα των περιπτώσεων υπάρχει υπεραισθησία στη βάλανο (κεφαλή) του πέους και σχετική αδυναμία αναστολής της επιθυμίας για οργασμό από τον εγκέφαλο με αποτέλεσμα εμφάνιση εκσπερμάτισης με ελάχιστο ερεθισμό.

ΜΥΘΟΣ 3

Μύθος: Το αλκοόλ, η μαριχουάνα, η κοκαΐνη και τα αντικαταθλιπτικά είναι πολύ καλές λύσεις στο πρόβλημα της ΠΕ.
Αλήθεια: Η αναστολή της εκσπερμάτισης αποτελεί ανεπιθύμητη ενέργεια των ουσιών αυτών, που όμως μπορεί να έχουν σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες και να προκαλέσουν εξάρτηση. Η κατάχρηση των ουσιών αυτών μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά τη στύση, να προκαλέσει πλήρη αδυναμία οργασμού ή και άλλες σοβαρές παρενέργειες. Τα αντικαταθλιπτικά δεν είναι καραμέλες για το βήχα και πρέπει να λαμβάνονται μόνο με εντολή και αυστηρή επίβλεψη ιατρού.

ΜΥΘΟΣ 4

Μύθος: Τα αναισθητικά σπρέι και κρέμες που πωλούνται στα sex-shop και το διαδίκτυο είναι καλές λύσεις για την ΠΕ.
Αλήθεια: Τα σκευάσματα αυτά χρησιμοποιούμενα χωρίς ιατρική συμβουλή συνήθως δεν έχουν καλό αποτέλεσμαΜουδιάζουν την κεφαλή του πέους, αλλά και τον κόλπο της συντρόφου, μειώνοντας την ερωτική ευχαρίστηση. Ο άνδρας συνηθίζει στη μειωμένη απόλαυση του σεξ αρχίζοντας να εμφανίζει και άλλες διαταραχές, ενώ αν δε τα χρησιμοποιήσει θα βρεθεί στην ίδια κατάσταση.

ΜΥΘΟΣ 5

Μύθος: Η ΠΕ δεν προκαλεί προβλήματα στύσης.
Αλήθεια: Οι περισσότεροι ασθενείς που ταλαιπωρούνται επί μακρόν από την ΠΕ τελικά εμφανίζουν προβλήματα στύσης συχνότερα από τους άνδρες που δεν έχουν ΠΕ. Πολλές φορές η ΠΕ είναι το πρώτο σημάδι επερχόμενης στυτικής δυσλειτουργίας.

ΜΥΘΟΣ 6

Μύθος: Η ΠΕ δεν επηρεάζει την ερωτική ζωή.
Αλήθεια: Ο άνδρας συχνά δε μπορεί να χαλαρώσει και να απολαύσει την ερωτική εμπειρία όταν ανησυχεί ότι θα τελειώσει πολύ γρήγορα. Επίσης η σύντροφος πιθανόν να μη λαμβάνει αρκετή ευχαρίστηση από τη σεξουαλική εμπειρία, με αποτέλεσμα να αποφεύγει το σεξ και την τρυφερή συνεύρεση με το σύντροφο γενικότερα.

ΜΥΘΟΣ 7

Μύθος: Η ΠΕ δε θα επηρεάσει την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητα στην καθημερινή ζωή.
Αλήθεια: Οποιοδήποτε πρόβλημα επηρεάζει την εικόνα του εαυτού μας μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην αυτοπεποίθηση και την κοινωνικότητά μας. Οι άνδρες που αποκτούν τον έλεγχο της εκσπερμάτισης συχνά αποκτούν περισσότερη αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο εξωστρεφείς.

Καλέστε τον χειρουργό ουρολόγο – ανδρολόγο Δρα Ιωάννη Ζούμπο στο 2310 915 999 για να κλείσετε ραντεβού, να συζητήσουμε το ζήτημα που σας απασχολεί και να σας προτείνει την ενδεδειγμένη θεραπεία και λύση!

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ