Ανδρολόγος – Ουρολόγος

ουρολόγος ανδρολόγος θεσσαλονίκη

Ο Δρ Ιωάννης Ζούμπος  Χειρουργός Ανδρολόγος Ουρολόγος με έδρα την Θεσσαλονίκη (Κάτω Τούμπα) έχει λάβει πιστοποίηση στην εκτέλεση ουροδυναμικού ελέγχου από το Bristol Urological Institute (Certificate in Urodynamics), ενώ επίσης διαθέτει πιστοποίηση στην υπερηχογραφία του ουροποιογεννητικού συστήματος (άδεια εκτέλεσης Ουρολογικών υπερήχων, ειδικά courses της  American Urological Association).

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. με βαθμό “Άριστα”. Υπήρξε αποδέκτης υποτροφιών του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και, ως πρωτεύσας του έτους του, ειδικής υποτροφίας της εταιρείας Glaxo-Wellcome για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Ως υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α. εργάστηκε στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και στο Τμήμα Ουρολογίας του Yale New Haven Medical Center.

Στα πλαίσιο του προγράμματος “Mars project” της NASA Meditec ασχολήθηκε με πειραματικές εφαρμογές τηλεϊατρικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής. Λόγω της εγκατάλειψης του προγράμματος της επανδρωμένης αποστολής στον πλανήτη Άρη οι καρποί αυτών των πειραματικών εφαρμογών, που αναπτύχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τη NASA και το Αμερικανικό Κράτος, εκχωρήθηκαν στην εταιρεία Intuitive Surgical η οποία κατόπιν κατασκεύασε το ρομποτικό σύστημα Da-Vinci.

Κατά την ειδίκευσή του στην Κλινική Ουροποιητικών Οργάνων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), με υποτροφία του European Urological Scholarship Programme (E.U.S.P.), προσαρτήθηκε στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Nijmegen Ολλανδίας στο Ιατρικό Κέντρο “St. Radboud”.

Υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ουρολογίας Frans Debruyne (τότε Γενικού Γραμματέα της European Association of Urology) απέκτησε εμπειρία στην Ανδρολογία και την Υγεία του Άνδρα, τη Λαπαροσκοπική και Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική του Ουροποιητικού Συστήματος, καθώς και τη Λειτουργική Ουρολογία και Νευρο-Ουρολογία. Έχει διετελέσει έμμισθο διδακτικό προσωπικό (Ε.Δ.Τ.Π. Π.Δ. 407/86) του Α.Π.Θ. και του Δ.Π.Θ., καθώς και άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Β’ Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο “Παπαγεωργίου” τη διετία 2006-2008.

Από το 2017 εξελέγη μέλος της συντονιστικής επιτροπής του τμήματος Ανδρολογίας/Υπογονιμότητας (ΑΝΔΡ.ΥΠΟ) της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας, που αποτελεί θεσμικό φορέα της ειδικότητας.

Από το 2001 έως το 2003, ως εθνικός εκπρόσωπος (NCO) της Ελλάδας στη European Society of Residents in Urology (ESRU), διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού “European Urology Update Series”. Κατά τα έτη 2005-2006 υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής εργασιών του έγκριτου περιοδικού “European Urology”.

Το επιστημονικό του έργο είναι αξιόλογο με πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Είναι τακτικό μέλος της European Association of Urology (EAU), της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας.

Ο κ. Ζούμπος έχει αρθρογραφήσει στα μεγάλα ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες, ενώ έχει συμμετάσχει σε εκπομπές τηλεοπτικών σταθμών.

ΚΑΛΕΣΤΕ ΜΑΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ