Δρ Ιωάννης Απ. Ζούμπος, FEBU Χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος

Ο Δρ Ιωάννης Ζούμπος είναι χειρουργός Ουρολόγος - Ανδρολόγος, διδάκτωρ Ουρολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και fellow του European Board of Urology (F.E.B.U.).

Τα ειδικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στα γνωστικά αντικείμενα της Στυτικής Δυσλειτουργίας και των Σεξουαλικών και Αναπαραγωγικών Διαταραχών του άνδρα, του Χρόνιου Πυελικού Άλγους και Χρόνιας Προστατίτιδας, της Ουροδυναμικής και Λειτουργικής Ουρολογίας, καθώς και της Ενδοσκοπικής, Λαπαροσκοπικής και Ελάχιστα Επεμβατικής Ουρολογίας. Έχει λάβει πιστοποίηση στην εκτέλεση ουροδυναμικού ελέγχου από το Bristol Urological Institute (Certificate in Urodynamics), ενώ επίσης διαθέτει πιστοποίηση στην υπερηχογραφία του ουροποιογεννητικού συστήματος (άδεια εκτέλεσης Ουρολογικών υπερήχων, ειδικά courses της American Urological Association).

Ο Δρ Ιωάννης Ζούμπος είναι πτυχιούχος του Τμήματος Ιατρικής Δ.Π.Θ. με βαθμό "Άριστα". Υπήρξε αποδέκτης υποτροφιών του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (Ι.Κ.Υ.) και, ως πρωτεύσας του έτους του, ειδικής υποτροφίας της εταιρείας Glaxo-Wellcome για μεταπτυχιακές σπουδές στο εξωτερικό. Ως υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Yale των Η.Π.Α. εργάστηκε στο Εργαστήριο Πειραματικής Χειρουργικής και στο Τμήμα Ουρολογίας του Yale New Haven Medical Center. Στα πλαίσια του προγράμματος “Mars project” της NASA Meditec ασχολήθηκε με πειραματικές εφαρμογές τηλεϊατρικής, λαπαροσκοπικής και ρομποτικής χειρουργικής. Λόγω της εγκατάλειψης του προγράμματος της επανδρωμένης αποστολής στον πλανήτη Άρη οι καρποί αυτών των πειραματικών εφαρμογών, που αναπτύχθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν από τη NASA και το Αμερικανικό Κράτος, εκχωρήθηκαν στην εταιρεία Intuitive Surgical η οποία κατόπιν κατασκεύασε το ρομποτικό σύστημα Da-Vinci.

Κατά την ειδίκευσή του στην Κλινική Ουροποιητικών Οργάνων Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), με υποτροφία του European Urological Scholarship Programme (E.U.S.P.), προσαρτήθηκε στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Nijmegen Ολλανδίας στο Ιατρικό Κέντρο "St. Radboud".

Υπό τη διεύθυνση του Καθηγητή Ουρολογίας Frans Debruyne (τότε Γενικού Γραμματέα της European Association of Urology) απέκτησε εμπειρία στην Ανδρολογία και την Υγεία του Άνδρα, τη Λαπαροσκοπική και Ελάχιστα Επεμβατική Χειρουργική του Ουροποιητικού Συστήματος, καθώς και τη Λειτουργική Ουρολογία και Νευρο-Ουρολογία. Έχει διετελέσει έμμισθο διδακτικό προσωπικό (Ε.Δ.Τ.Π. Π.Δ. 407/86) του Α.Π.Θ. και του Δ.Π.Θ., καθώς και άμισθος επιστημονικός συνεργάτης της Β' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. στο Νοσοκομείο "Παπαγεωργίου" τη διετία 2006-2008.

Από το 2001 έως το 2003, ως εθνικός εκπρόσωπος (NCO) της Ελλάδας στη European Society of Residents in Urology (ESRU), διετέλεσε μέλος της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού "European Urology Update Series". Κατά τα έτη 2005-2006 υπήρξε μέλος της συντακτικής επιτροπής και κριτής εργασιών του έγκριτου περιοδικού "European Urology".

Το επιστημονικό του έργο είναι αξιόλογο με πλήθος δημοσιεύσεων και ανακοινώσεων σε επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Είναι τακτικό μέλος της European Association of Urology (EAU), της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας και της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρείας.

Ο Δρ Ι. Ζούμπος έχει αρθρογραφήσει στα περιοδικά Shape, BHMAgazino, Αγγελιοφόρος vitality, Αρμονία (Έθνος του Σαββάτου) και το ένθετο In Vitro της εφημερίδας "6 Ημέρες", ενώ έχει συμμετάσχει σε εκπομπές των τηλεοπτικών σταθμών TV100, BlueSky και EURO Channel.

Αποτελεί επίσης συνεργάτη της ιστοσελίδας boro.gr της δημοσιογράφου Άννας Δρούζα.

Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Μαίρη Κολέτα και έχουν μια κόρη. Του αρέσουν τα ταξίδια, το διάβασμα, το καλό κρασί και η μουσική.

Επικοινωνήστε μαζί μας..

Ιωνίας 68 & Μ. Μπότσαρη 123
54453 Κάτω Τούμπα - Θεσσαλονίκη

T:+30-2310-915999

M:+30-6944-636300

F:+30-2310-915009

info@urology.gr

Πρόσφατα Άρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία της περιήγησης.

____

Το κατάλαβα.